***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Конституцията не предвижда президентът да има право на мнение за бюджета. Потресаващи условия в общинския приют „Връбница“


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 29 ноември   

 

„ Ако президентът наложи несъгласие на бюджета, което ще бъде невиждано, тъй като Конституцията не планува въобще президентът да има право на мнение за бюджета на страната, в случай че не опонира на Конституцията по някаква линия, най-вероятно допустимо най-бързо ще се свика изключително съвещание, с цел да го преодолеем. 

Но ще затрудни живота най-вече на общините. 

Никоя община не може да одобри своя бюджет преди държавния. Вето се преодолява, няма да е за пръв път “.

***

„ Аз ходя с камерата и безусловно поканвам всяко лице да отидем и да сложим вода на кучетата, а лекарят дава отговор най-нагло, че това не е негово обвързване “, добави Алек Топалов.

„ Като влязохме работещите там имаха огромно предпочитание да ни изгонят, да не заснемем нищо и да не изнесем информация. Както сподели единият доктор: „ отново ще ни разнасяте из обществените мрежи, по малкия екран ще ни дават “.

За мястото дава отговор общинското дружество „ Екоравновесие “. То разполага с още два обекта – подслон в Сеславци, където идват млади животни и се отглеждат от доброволци и подслон в Горни Богров за възрастни животни, където за 1500 кучета се грижат сред четири и седем гледачи.

bTV алармира Оперативна програма „ Екоравновесие “. Оттам дадоха отговор, че няма да разясняват, до момента в който не получат позволение от Столична община.

***

От началото на годината досега жертвите на домашно принуждение у нас са 4590. 90% от тях са дами и деца.

Броят на пострадалите, потърпевши от свои сътрудници или близки, е 3021, което се равнява на 66% от жертвите за интервала от началото на януари до края на октомври.

Това сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Те са предоставени от вътрешния министър Калин Стоянов в отговор на въпрос на ексминистъра от ГЕРБ Христо Терзийски.

***

Тестът стресна и депутатите. Явно народните представители не бяха осведомени, че през днешния ден ще се организира народен тест и множеството от тях останаха учудени. Звукът на виещи сирени оглуши цялата пленарна зала и прекъсна изявленията от трибуната. Председателят на Народно събрание Росица Кирова остана учудена и съобщи: " Това очевидно е някаква образователна тревога ".  

***

Той е бил задържан в Дания. Бизюрев се търсеше в продължение на няколко месеца.

Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни боклуци.

***

„ Политическите игри с бюджета за здраве са рискови за здравето. Не приемането на план-сметката на НЗОК в комисия през вчерашния ден е удар и по лекарите и по пациентите “. Това разяснява министър председателят акад. Николай Денков преди постоянното съвещание на Министерски съвет. 

Бюджетът за опазване на здравето е рекорден. Над 1.1 милиарда лева повече, който към този момент стана 8 милиарда лева годишно. Над 3 милиарда са планувани за лечебните заведения. Включително 60 млн. лева допълниелно, с цел да се приготвят лечебните заведения за изключителни обстановки, повреди и произшествия, уточни Денков. 

По думите му приоритет са усилване на профлактиката, ранното диагностициране на хронични и обществено значими болести.

***

***

„ Русия още веднъж взе на прицел гражданската инфраструктура ", сподели Бербок пред кореспонденти, в коридорите на среща на външните министри на страните от НАТО в Брюксел.

***

Победата на крайнодесния политик Герт Вилдерс на парламентарните избори в Нидерландия провокира същинско земетресение в нидерландската и европейската политика. Преди Вилдерс и растящата поддръжка за него през годините будеха безпокойствие измежду съдружниците на Нидерландия, най-много поради намерено евроскептичните му възгледи, само че в този момент към това се прибавя и опълчването му на военната помощ за Украйна.

В петък нидерландският министър на защитата в служебното държавно управление на премиера Марк Рюте, Кайса Олонгрен, изрази вяра, че даже и евроскептичният популист да успее да сформира държавно управление, той ще продължи поддръжката за Киев, показва Ройтерс.

***

Израел ще продължи военната си акция в Газа, с цел да унищожи " Хамас ", откакто изтече актуалното съглашение за помирение, съобщи израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в изявление немската " Велт ТВ ", представено от ДПА.

Премиерът не сподели с какъв брой време може да бъде удължено настоящето помирение, което продължава към този момент шести ден.

„ Договорихме се, че дамите и децата, както и задграничните заложници, ще бъдат освободени първи ", сподели Нетаняху в изявлението, което беше извършено на британски език. „ След като това се случи, ще продължим сраженията ", добави той.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР